Informatiedag hulpstoffen in de gewasbescherming

een informatiedag over hulpstoffenWat: Een informatiedag voor telers, voorlichters, distributeurs en producenten over hulpstoffen in de gewasbescherming (binnen- en buitenteelten). Het programma (zie onder) zal bestaan uit presentaties en demonstraties. Daarnaast is er voldoende tijd om te netwerken. De dag is inclusief lunch, koffie en thee en receptie. Van elke presentatie is na afloop voor alle deelnemers een pdf document beschikbaar.

Waar: Evenementenhal Gorinchem

Wanneer: vrijdag 10 maart 2017

Opgeven: De deelnamekosten bedragen €100,- ex. BTW per persoon. 

 

Aanmelden
Over de Informatiedag
Programma
Sponsoring
Demonstraties

 


 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Over de informatiedag

  Op vrijdag 10 maart organiseert het bedrijf SURfaPLUS voor de derde maal een informatiedag over de toepassing van hulpstoffen in de gewasbescherming. Sprekers van verschillende instellingen en bedrijven lichten uiteenlopende aspecten van het gebruik van hulpstoffen toe. De dag wordt gehouden in de Evenementenhal in Gorinchem.


  De toepassing van hulpstoffen (“uitvloeiers”) in de gewasbescherming bij zowel buitenteelten en teelt onder glas heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Mits juist toegepast kan de werkzaamheid van een gewasbeschermingsmiddel aanzienlijk worden verhoogd met als gevolg een lager middelengebruik en lager kosten. Inmiddels zijn er bij het CTGB meer dan honderd hulpstoffen (“toevoegingsstoffen”vlgns CTGB) aangemeld door meer dan dertig toelatingshouders. Voor voorlichters en telers is het daarom vaak lastig om in een bepaalde toepassing de juiste keuze te maken. De Hulpstoffeninformatie dag is ervoor bedoeld om te laten zien hoe hulpstoffen werken en wat de positieve effecten kunnen zijn in een bepaalde toepassing.


  Hulpstoffen kunnen o.a. de verdamping van een middel verlagen, de hechting van druppels verbeteren, de spreiding op het blad verbeteren en de opname van een middel in het blad versnellen. Sprekers vanuit de industrie (Bayer CropScience, Croda), hulpstof leveranciers (Modify, SURfaPLUS, GreenA) en onderzoeks instellingen (Universiteit Gent, Wageningen Plant Research en Proeftuin Zwaagdijk) laten zien waarom hulpstoffen effectief zijn en bespreken de perspectieven in de toekomstige gewasbescherming.

   


  Programma

   

  9.00

  Ontvangst met koffie

   

  10.00

  Hans de Ruiter

  SURfaPLUS

  Opening en:

  De effecten van hulpstoffen op de depositie en opname van werkzame stoffen”

  10.35

  Michael Houbraken

  Universiteit Gent

  “Potentieel van hulpstoffen om verdamping van gewasbeschermingsmiddelen tegen te gaan”

  11.00 

  Pauze

   

  11.25

  Han Rieffe

  Croda Nederland

  “Chemische verklaring voor de werking van in Nederland verkrijgbare hulpstoffen”

  11.55

  Elwin Dirkse

  Modify

  “Hoe het verschil tussen hulpstoffen hun toepassingen bepaalt”

  12.25

  Lunch

   

  14.00

  Huub Schepers

  Wageningen Plant Research

  “Invloed van stickers op de regenvastheid van fungiciden”

  14.30

  Ronald Vermeer

  Bayer CropScience AG

  "Trends in de ontwikkeling van formuleringen en de toepassing van hulpstoffen"

  15.00

  Pauze

   

  15.30

  Daniel Bonn

  GreenA

  “Effecten van hulpstoffen op depositie en driftreductie“

  16.00

  Johan Kos

  Proeftuin Zwaagdijk

  “Hulpstoffen: vergezicht met praktijkvoorbeelden”

  16.30

  Hans de Ruiter

  (SURfaPLUS)

  Sluiting

  16.40

  Receptie

     Sponsoring: Om uw bedrijf onder de aandacht te brengen op ons evenement is het mogelijk om te sponsoren. U kunt ons sponsorpakket vinden op de sponsor pagina.

   


  Demonstraties: U bent welkom om uw producten, diensten of apparatuur te laten zien in de ruimte van de bijeenkomst. Zie onze pagina demonstraties voor meer details.  Naarmate de voorbereidingen voor deze dag vorderen zal er meer informatie op deze pagina verschijnen. 

  Neem voor meer informatie contact met ons op of volg ons op twitter