ASSIST M36 productinformatie

 

Syngenta heeft de producten ATPLUS, ELASTO G5 en ASSIST M36 overgenomen op 15 januari 2021. Levering via uw distributeur blijft gehandhaafd. SURfaPLUS continueert voorlopig de technische support via deze website. Contactpersoon: Wesley Akkermans

 

 

OVER ASSIST M36

De hulpstof ASSIST M36 heeft eind 2018 de plaats ingenomen van Hasten. ASSIST M36 is ontwikkeld door SURfaPLUS in samenwerking met de leveranciers van de ingrediënten. Het product bestaat voor 80% uit veresterde raapzaadolie en voor 20% uit emulgatoren om de olie in water te kunnen verdelen. Net zoals Hasten verhoogt ASSIST M36 de opname van veel werkzame stoffen, verbetert het de depositie van spuitvloeistof op lastig te bevochtigen bladeren en verlaagt het de drift van spuitdruppels. Uitgevoerde testen laten zien dat ASSIST M36 minstens dezelfde werkzaamheid heeft als Hasten. Daarom zijn de door SURfaPLUS ontwikkelde toepassingen van Hasten overgenomen op het etiket van ASSIST M36. Om dezelfde reden is bij alle proefresultaten met Hasten een opmerking geplaatst dat Hasten kan worden vervangen door ASSIST M36. Het product is als toevoegingsstof (hulpstof) toegelaten door het CTGB onder nr. 15658 N.

 

INGREDIENTEN VAN ASSIST M36

ASSIST M36 heeft geen gevarensymbool nodig op het etiket omdat de ingrediënten tamelijk mild zijn. Duurzaam geteeld raapzaad uit Europa is gebruikt voor de productie van de veresterde raapzaadolie. De olie is gemakkelijk afbreekbaar en heeft weinig risico voor oppervlaktewater. Ook de emulgatoren in het product zijn biologisch afbreekbaar en worden in Europa geproduceerd met behulp van niet-fossiele energie (dus geen/weinig CO2 uitstoot).

 

GEWASVEILIGHEID VAN ASSIST M36

De gewasveiligheid van ASSIST M36 is hetzelfde als bij Hasten. Dit betekent dat de ervaringen opgedaan met Hasten ook gelden voor ASSIST M36. In een aantal gewassen, zoals jonge paprikaplanten, zijn telers een aangepaste concentratie (0,1-0,15%) gaan gebruiken die lager is dan de adviesconcentratie van 0,25%. Wij adviseren om de aanpassingen te handhaven en bij de eerste keer toepassen en bij nieuwe toepassingen met middelen of gewassen die niet op het etiket staan eerst een proefbespuiting uit te voeren.

 

Toepassingen ASSIST M36

Kijk bij Proefresultaten voor mogelijke toepassingen van ASSIST M36. Hulp nodig bij de keuze van de juiste hulpstof? Ga naar onze Hulpstof selector. Of raadpleeg ons overzicht voor tuinbouw en fruitteelt of onkruidbestrijding.

 

Productinformatie

Testen nieuwe combinatie

Tips bij gebruik

 

 

Productinformatie

Etiket tekst (PDF)
Veiligheidsinformatieblad (PDF)


 

 

Testen nieuwe combinatie

Wanneer u ASSIST M36 wilt toepassen in een ander gewas dan vermeld op het etiket, of met een ander middel dan vermeld op het etiket, dan kunt u contact opnemen met SURfaPLUS Trading om de mogelijkheid van een test door te nemen. Bij het zelf testen van een nieuwe combinatie wordt dringend geadviseerd om dit test protocol te gebruiken. Dit geldt ook bij overgang naar een ander ras.

 

Tips bij gebruik

Ons advies is om ASSIST M36 toe te voegen na bereiding van de complete spuitvloeistof. Na toevoeging van de hulpstof goed roeren. Geadviseerd wordt om ASSIST M36 in een concentratie van 250 ml per 100 liter (0.25%) of lager (zie gewasveiligheid boven) toe te voegen. Indien gewenst kan men de concentratie verhogen tot 500 ml per 100 liter (0.5%). Bij een verhoging wordt geadviseerd eerst een proefbehandeling uit te voeren. Advies is om de concentratie zo aan te passen dan niet meer dan 2 liter en niet minder dan 0.2 liter ASSIST M36 per ha wordt toegepast.