Nieuwe toelatingen van reeds bekende stoffen

28-09-2020
Professionele glastelers hebben met de jongste besluiten van het Ctgb een ruimer aanbod van bekende werkzame stoffen. Ook heeft het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden een middel op basis van zwavel toegelaten in de teelt van komkommer.

Eradicoat Max

Glastelers beschikken met de toelating van Eradicoat Max over een tweede middel op basis van het plantaardige koolhydraat maltodextrine. Het middel heeft een toelating als insecten- en mijtenbestrijdingsmiddel in bedekte teelten van onder andere bloemisterijgewassen en vruchtgroenten. Toelatinghouder Certis Europe had al eerder toelating aangevraagd en verkregen voor een middel op basis van maltodextrine. Dit middel (ERII) is onder andere toegelaten voor de bestrijding van wite vlieg, wolluizen en spintmijt in diverse bedekte en onbedekte teelten, waaronder vruchtgroenten en bloemisterijgewassen.

 

Abamectine

Het palet middelen op basis van abamectine is uitgebreid met Valmec EC en Valmec EW. Beide middelen zijn toegelaten als mijtenbestrijdingsmiddel in de bedekte teelt van vruchtgroenten van Cucurbitaceae met niet-eetbare schil, en in de bedekte, niet grond-gebonden teelt van tomaat.

 

Zwavel

Helioterpen Zwavel is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in de niet grondgebonden, bedekte teelt van komkommer.

 

Azatin

Azatin is een insecticide op basis van de bekende werkzame stof azadirachtin. De toelating van dit middel wordt uitgebreid met de toepassing in de bedekte teelt van Cucurbitaceae.

 

Bron: Ctgb / SURfaPLUS