Klik her for online version

SURfaPLUS  -  Tips og Tricks

Nyhedsbrev om intelligent brug af additiver
 Juli 2018                              

Introduktion SURfaPLUS

SURfaPLUS er en innovativ virksomhed med hovedsæde i Wageningen (Holland) specialiseret i fremstilling af additiver til effektiv afgrødebeskyttelse og vækstregulering. Additiver kan hjælpe med at øge effekten af plantebeskyttelsesmidler. Indtil nu har mange producenter indenfor drivhusgartneri i Holland kunnet udnytte fordelene ved vores additiver. De sidste par år har vores produkter Elasto G5 og Hasten også været til salg i Danmark via Horticoop Scandinavia.

I dette nyhedsbrev vil vi fortælle mere om vores additiver og deres effekt. Vi bringer også en kort oversigt over de nyeste forskningsresultater og en forhåndsvisning af de nyeste tests.


schaduw




Vores additiver
Et godt additiv sørger for en væsentlig forbedring af plantebeskyttelsesmidlets effekt. Dette skyldes en bedre dækning af bladet og en øget optagelse i afgrøden.

Additiv Elasto G5 er et afgrødevenligt additiv der i væsentlig grad øger effekten af vækstregulerende midler (bl.a. daminozid og chlormequat), fungicider og herbicider (o.a. glyphosat). Produktet sørger for en bedre dækning af afgrøden samt en bedre fordeling af de aktive stoffer i den optørrende dråbe. Elasto G5 forbedrer derved kontakten mellem de aktive stoffer og skadedyrsangrebet. Når dette produkt anvendes sammen med et vækstregulerende middel, kan doseringen af det vækstregulerende middel halveres, hvilket resulterer i væsentlige omkostningsbesparelser. Se skemaet omkostningsbesparelser under produktinformation Elasto G5. Additivet er ikke skadeligt og ikke irriterende, og anvendes på mange prydplanter uden at efterlade synlige rester.
Læs mere >

Vores additiv Hasten øger effekten af insekticider, fungicider og herbicider. I dyrkningen af prydplanter og drivhusgrønsager hjælper dette additiv med at forebygge eller få kontrol over et skadedyrsangreb. Hasten er en esterificeret rapsolie og et miljøvenligt produkt. Produktet efterlader ingen synlige rester på planten. Ved bedre og hurtigere at kunne få kontrol over skadedyrsangrebet kan producenten nøjes med at anvende den på etiketten anførte dosering af det aktive stof i stedet for en dobbeltdosis, hvilket ofte er tilfældet. Hasten forbedrer fugtningen af blade som er vanskelige at fugte og kan øge plantens optagelse af de aktive stoffer.
Læs mere >

schaduw


Afgrøder og anvendelser
På siderne produktinformation Elasto G5 og produktinformation Hasten kan du læse mere om anvendelsen i forskellige afgrøder.



schaduw


Forskning
Hvert år forsker vores virksomhed i udvidelsen af anvendelse additiver til konventionelle og biologiske plantebeskyttelsesmidler (vækstregulerende midler, herbicider, insekticider og fungicider). SURfaPLUS forsker også i anvendelsen af additiver ved bladgødning.


schaduw


Elasto G5’s effekt på dråberester med bakteriepræparat
SURfaPLUS har allerede bevist at Elasto G5 kan øge effekten af Serenade (Bacillus subtilis strain QST 713) mod ægte meldug og af Xentari (Bacillus thuringiensis subsp. aizawai) mod tyrkisk møl i peberfrugtplanter. Undersøgelser med lysmikroskopi viser nu, at Elasto G5 sørger for en bedre og mere ensartet spredning af produktet. Det vil med andre ord sige, at kontaktfladen med skadedyrsangrebet øges, hvilket delvis kan forklare den positive effekt af Elasto G5.

Serenade tørret 10 µl dryp hhv. uden (ovenover) og med Elasto G5 (under); lysmikroskop 20 x forstørrelse.

schaduw


Bevis for Elasto G5’s effekt på optagelsen af daminozid
Elasto G5 har allerede været anvendt i flere år med henblik på at reducere doseringen af daminozid (udplantningsplanter, potteplanter, hydrangea, krysantemum o.s.v.). I 2018 kunne SURfaPLUS bevise, at Elasto G5 sørger for en øget optagelse af daminozid i planterne. Ved kalanchoe optages der mere end 2,5 gange så meget daminozid takket være tilsætningen af Elasto G5. Disse resultater viser additivets positive effekt på virkningen af daminozid.


schaduw




Nye tests i gerbera, tomat- og kartoffelplanter
I samarbejde med vores forskningspartnere udfører vi i øjeblikket nedenstående tests:

Bemisia i potteplante-gerbera: kan disse additiver øge effekten af Gazelle, Plenum, Actara og Carex mod Bemisia? Og hvad er virkningerne af additiverne alene?
Tuta absoluta i tomatplanter:  forbedrer Elasto G5 effekten af Turex mod Tuta absoluta i tomatplanter? Hvordan virker kombinationen Hasten - Tracer og Hasten - Vertimec Gold?  Og hvad er virkningerne af additiverne alene?
Lus i kartoffelplanter: Wageningen University undersøger om Hasten kan forbedre effekten af Teppeki mod lus i kartoffelplanter. De første resultater er lovende.

schaduw

Frequently Asked Questions
Spørgsmål om additiver? Se vores side med Frequently Asked Questions. Denne liste med ofte stillede spørgsmål er baseret på vores årelange kontakt med hundredvis af gartnere og konsulenter under vores demonstrationer og præsentationer.

Et udvalg af de spørgsmål som producenterne regelmæssigt stiller:


Hvordan virker additiver?
Hvad er fordelene ved additiver?
Er additiver farlige for mine afgrøder?
Hvordan tilsættes additivet til sprøjtevæsken?

Er du nysgerrig efter at høre svarene på disse spørgsmål? Se Frequently Asked Questions.

schaduw

Produktinformation

Ønsker du information om vores produkter? Klik på et af de nedenstående fotos.



Elasto G5


Hasten


schaduw

Forhandlere

Du kan bestille vores produkter Hasten og Elasto G5 via Horticoop Scandinavia’s hjemmeside. For yderligere information bedes du henvende dig til Hans de Ruiter fra SURfaPLUS.
schaduw

Tilmelding og afmelding

SURfaPLUS Tips & Tricks er et gratis nyhedsbrev om korrekt anvendelse af additiver i landbrug og havebrug. Nyhedsbrevet udkommer 1 eller 2 gange årligt. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet via tilmeldingssiden på vores hjemmeside. Sæt kryds i det øverste felt SURfaPLUS Tips & Tricks. Ønsker du ikke længere at modtage e-mails fra os? Klik på “afmelding fra dette nyhedsbrev” nederst i denne e-mail.
schaduw

www.surfaplus.com

contact | disclaimer | privacy

schaduw

Afmelding: Klik på nedenstående link “Afmelden”.

Terug naar het overzicht