Nieuwe toelatingen en uitbreidingen Ctgb

05-06-2020
Het Ctgb heeft vijf nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten, waaronder het zaadbehandelingsmiddel Insure Duo. Van vijf middelen is de toelating uitgebreid.

Insure Duo van BASF is toegelaten voor de zaadbehandeling van zaaiuien, zaaisjalotten en wortelen. Dit middel op basis van boscalid en pyraclostrobin biedt bescherming tegen een groot aantal schimmelziekten. BASF bereidt de introductie van Insure Duo momenteel voor. Toelating voor andere wortel- en knolgewassen of andere (kleine) gewassen kon vooralsnog niet gerealiseerd worden.


Het insecticide Winner (formetanaat) wordt uitbreid in de volgende teelten als kleine toepassing in de bedekte teelt: kleinfruit, curcubitaceae met eetbare schil, aubergine, asperges.


BotaniGard WP (Beauveria bassiana stam GHA) krijgt een uitbreiding als kleine toepassing in bedekte bloemisterijgewassen en bedekte rozen tegen trips; het was in deze gewassen al toegelaten tegen wittevlieg.

Het feromoonproduct TUTATEC  is toegelaten ter bestrijding van de tomatenmineeermot Tuta absoluta in de bedekte teelt van tomaat en aubergine. De toelating van VINTEC (Trichoderma atroviride strain SC1) is uitgebreide met bedekt teelt van tomaat.


Bekijk alle toelatingen en uitbreidingen op de website van het Ctgb.


Bronnen: Plantum en Ctgb