Toelatingsnieuws Ctgb

02-07-2020
Het Ctgb heeft drie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten voor professioneel gebruik. De toelating van drie gewasbeschermingsmiddelen is uitgebreid.

Toelatingen
Het insecticide Exalt van Dow wordt toegelaten in de bedekte grondgebonden teelt van sla, courgette, komkommer, aubergine, tomaat, paprika, bloemisterijgewassen en als kleine toepassingen in de bedekte teelt van aardbei, bessen, braam-en framboosachtigen, veldsla, rucola, augurk, vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet-eetbare schil en aromatische kruidgewassen.


Het fungicide Prepper van Globachem wordt toegelaten voor een zaadbehandeling in de teelt van wintertarwe, wintergerst, winterrogge, triticale, zomertarwe, zomergerst, zomerrogge en haver. De werkzame stof fludioxonil was al toegelaten voor zaadbehandeling van granen, o.a. in het product Beret Gold.


Het insectenbestrijdingsmiddel Force Evo wordt toegelaten om te strooien als rijenbehandeling tijdens het zaaien of poten in de teelt van aardappel en mais.


Uitbreidingen
De Bayer-middelen Batavia en Tramat 500 krijgen via wederzijdse erkenning een uitbreiding van het etiket. Batavia mag nu ook worden ingezet in de onbedekte teelt van wortelen en hop. Daarnaast wijzigt met de toevoeging van mijten aan het etiket het Wettelijk Gebruiksvoorschrift naar insecten- én mijtenbestrijdingsmiddel.


Het onkruidbestrijdingsmiddel Tramat 500 wordt uitgebreid met een na- opkomst behandeling in de teelt van bieten en rode biet tegen eenjarige breedbladige onkruiden.


De kiemremmer Talent wordt uitgebreid in pootaardappel. Met dit besluit mag de opslag na het vernevelen van het middel Talent eenmaal per dag worden betreden voor korte inspectiewerkzaamheden (maximaal 15 minuten).

Bron: Plantum