Klik hier voor de webversie

SURfaPLUS  -  Tips & Tricks

Informatiebulletin over slim gebruik van hulpstoffen

 

Januari 2014

Grotere rol voor hulpstoffen
Welke mogelijkheden bieden hulpstoffen voor het verbeteren van de effectiviteit van gewasbeschermingsmiddelen? De bezoekers van de tweede Informatiedag over hulpstoffen kregen tal van tips uit de eerste hand. SURfaPLUS - Tips & Tricks brengt de hoofdlijnen van deze themadag.


Betere werking tegen spint in komkommer
De hulpstof Hasten verbetert de werking van abamectine tegen spintmijten, zo blijkt uit onderzoek van kenniscentrum SURfaPLUS. Lees meer in het januarinummer, of download het verslag van dit onderzoek.


Minder drift
Hulpstoffen beïnvloeden de grootte van de spuitdruppels. Ook de keuze van de formulering bepaalt de kans op drift, aldus deskundigen tijdens de tweede Informatiedag over hulpstoffen. Lees meer


Uitleg: Toelating nodig voor hulpstoffen
Sinds kort is in Nederland een toelating voor hulpstoffen nodig. De huidige regelgeving wordt over enkele jaren vervangen door een Europese toelatingsprocedure. Alle hulpstoffen van SURfaPLUS zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Lees meer


Hulpstoffen van SURfaPLUS hebben toelating
Hulpstoffen van SURfaPLUS zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Lees meer



Nieuw product: Drop Keeper
De nieuwe hulpstof Drop Keeper vermindert de drift van spuitdruppels en verbetert de depositie van druppels op het blad. Het hoofdbestanddeel van Drop Keeper is de natuurlijke grondstof pijnboompitmeel. Lees meer over Drop Keeper in de gratis nieuwsbrief SURfaPLUS Tips & Tricks, of op deze webpagina.



Tip
Wees voorzichtig met het toevoegen van hulpstoffen aan systemische middelen in gewassen die voor consumptie zijn bedoeld. De volledige tip vind u in het januarinummer van SURfaPLUS - Tips & Tricks.
schaduw

Interesse in de gratis nieuwsbrief?

SURfaPLUS Tips & Tricks is een gratis nieuwsbrief over slim gebruik van hulpstoffen in de land- en tuinbouw. De nieuwsbrief verschijnt 1 tot 2 keer per jaar. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de aanmeldingspagina op de website van SURfaPLUS Trading.
schaduw

SURfaPLUS op Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem

SURfaPLUS gaat naar de Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem. Op 11, 12 en 13 februari bent u welkom in onze stand (nr. 326) en beantwoorden wij uw vragen over hulpstoffen en hun toepassing.
schaduw

Productinformatie

Wilt u informatie over onze producten? Klik dan op een van de onderstaande logo's.



Atplus UCL 1007


Elasto G5


Hasten

 
Drop Keeper

schaduw

www.surfaplus.com

contact | disclaimer | privacy

schaduw

Terug naar het overzicht