Klik hier voor de webversie

SURfaPLUS  -  Tips & Tricks

Informatiebulletin over slim gebruik van hulpstoffen

 

April 2015                               Klik hier voor volledige nieuwsbrief

SURfaPLUS pakt uit op tuinbouwbeurzen
SURfaPLUS staat elk jaar op de Tuinbouw Relatiedagen in Gorinchem met een informatieve stand over de toepassing van hulpstoffen voor kasteelten en buitenteelten. Tijdens de Tuinbouw Relatiedagen en de IPM in Essen heeft SURfaPLUS de nieuwe huisstijl gepresenteerd. Sinds februari 2015 hebben de etiketten op de verpakkingen een nieuwe, frisse kleurstelling. Bezoekers aan de stand konden de nieuwe productfolders meenemen, met daarin een berekening van de kostenbesparing bij gebruik van hulpstoffen bij remmiddelen.

Tijdens beide tuinbouwbeurzen is ook het onlangs afgesloten onderzoek naar de besparing op remmiddelen in pelargonium gepresenteerd. In deze uitgave van SURfaPLUS - Tips & Tricks een voorbeschouwing van nieuwe proeven.

                   Klik hier voor de volledige nieuwsbrief




Nieuwe proeven met hulpstoffen
SURfaPLUS hulpstoffen worden elk jaar door onafhankelijke onderzoeksorganisaties op hun waarde voor de praktijk onderzocht. De keuze van de proeven is gebaseerd op vragen en opmerkingen van telers, voorlichters en distributeurs. SURfaPLUS onderzoekt ook nieuwe toepassingen van de hulpstoffen.
Dit jaar verzorgen proefbedrijf Botany, Demokwekerij Westland, DLV Plant en Proeftuin Zwaagdijk de proeven (zie onder).


Overzicht van proeven in 2015
Effect van de hulpstof Hasten op Plenum 50 WG tegen witte vlieg in gerbera.
Effecten van de hulpstoffen Hasten en Elasto G5 op middelen tegen vuur in tulp.
Effecten van de hulpstoffen Hasten en Elasto G5 op Nimrod en Serenade SC tegen echte meeldauw in komkommer.
Effect van de hulpstof Elasto G5 op Floramite 240 SC tegen spintmijt in komkommer.
Effect van de hulpstof Hasten op Plenum 50 WG tegen witte vlieg in paprika.
Is de hulpstof Hasten met Vertimec Gold een risico voor de ‘biologie’?
Effect van de hulpstof Hasten op de werkzaamheid van Mogeton tegen levermos in kardinaalsmuts.




SURfaPLUS start forum over hulpstoffen
Hulpstoffen kunnen de werking van gewasbeschermingsmiddelen aanzienlijk verbeteren. De toepassing van hulpstoffen is echter vaak maatwerk. SURfaPLUS start daarom een online forum over hulpstoffen. Deelnemers kunnen hier tips en ervaringen met collega's uitwisselen, vragen stellen over het gebruik van hulpstoffen, of reageren op eerder geplaatste berichten. De forumbeheerder levert een actieve bijdrage door regelmatig tips voor het gebruik van hulpstoffen en ideeën voor nieuwe toepassingen te plaatsen.




Hulpstof voor buitenteelten: Drop Keeper
De hulpstof Drop Keeper vermindert de drift van spuitdruppels en verbetert de depositie van druppels op het blad. Het hoofdbestanddeel van Drop Keeper is de natuurlijke grondstof pijnboompitmeel. Lees meer over Drop Keeper in de gratis nieuwsbrief SURfaPLUS Tips & Tricks, of op deze webpagina.



Uitleg: Hasten en Vertimec in komkommer en paprika
De hulpstof Hasten vergroot de effectiviteit van abamectine (Vertimec Gold) bij de bestrijding van spintmijt in komkommer en bij de bestrijding van Californische trips in paprika. Het nieuwe nummer van Surfaplus Tips & Tricks geeft handvatten voor het gebruik van Hasten bij Vertimec Gold en bij combinaties met ‘harde’ en systemische middelen. Lees meer



Hulpstoffen van SURfaPLUS hebben toelating
Hulpstoffen van SURfaPLUS zijn toegelaten door het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Klik voor details op de naam van de betreffende hulpstof:

ATPLUS UCL 1007
Elasto G5
Hasten
Drop Keeper




Tip: Verschillen tussen Elasto G5 en Atplus UCL 1007
Welke hulpstof past het beste bij welk gewas? Lees het antwoord en de bijbehorende uitleg in de nieuwsbrief.

Tip: Berekening van concentratie hulpstoffen
Kun je de weggelaten hoeveelheid daminozide vervangen door eenzelfde hoeveelheid hulpstof? Lees het antwoord en de bijbehorende uitleg in de nieuwsbrief.
schaduw

Interesse in de gratis nieuwsbrief?

SURfaPLUS Tips & Tricks is een gratis nieuwsbrief over slim gebruik van hulpstoffen in de land- en tuinbouw. De nieuwsbrief verschijnt 1 tot 2 keer per jaar. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de aanmeldingspagina op de website van SURfaPLUS Trading.
schaduw

Productinformatie

Wilt u informatie over onze producten? Klik dan op een van de onderstaande logo's. In de loop van 2015 gaan wij op onderstaande verpakkingen over.



Atplus UCL 1007


Elasto G5


Hasten

 
Drop Keeper

schaduw

www.surfaplus.com

contact | disclaimer | privacy

schaduw

Terug naar het overzicht