Klik her for online version

SURfaPLUS - Tips og Tricks Danmark

Nyhedsbrev om intelligent brug af additiver

Januar 2020

 

Introduktion SURfaPLUS

SURfaPLUS Tips & Tricks er et gratis nyhedsbrev om brugen af hjælpestoffer i gartnerier og beslægtede sektorer. I Holland har produktet været brugt i en årrække i blomster- og grøntsagsdyrkning i drivhuse. Vores produkter er nu også tilgængelige i Danmark blandt andet via vores samarbejdspartner Horticoop Scandinavia. I dette nyhedsbrev forklarer vi om hjælpestoffernes fordele, vi giver tip til valg af det rigtige hjælpestof, og vi giver et kort overblik over vores seneste forskning i virkningen af hjælpestoffer.


Hvad er fordelene ved hjælpestoffer?

Plantebeskyttelsesmidler og bladgødskning er sammensat på en sådan måde, at de kan bruges bredt og på forskellige afgrøder. Derfor er sammensætningen ikke altid optimal for den enkelte afgrøde. For eksempel er nogle afgrøder vanskelige at dække med sprøjtevæske, mens andre har svært ved at absorbere stoffer gennem bladene. Hjælpestoffer kan i væsentlig grad forbedre dækningen eller optagelsen og i nogle tilfælde begge dele. Derved når langt mere aktivt stof frem til planten eller skadedyret, og effektiviteten øges betydeligt. Med henblik på afgrødesikkerhed tilrådes det altid at udføre en testsprøjtning inden den første brug.

 

Vores hjælpestoffer

I Danmark sælger vi hjælpestofferne Elasto G5 og ASSIST M36. Disse hjælpestoffer forbedrer plantebeskyttelsesmidlernes effekt.

Elasto G5 er et afgrødevenligt additiv der i væsentlig grad øger effekten af vækstregulerende midler (bl.a. daminozid og chlormequat), fungicider og herbicider (o.a. glyphosat). Produktet sørger for en bedre dækning af afgrøden samt en bedre fordeling af de aktive stoffer i den optørrende dråbe. Elasto G5 forbedrer derved kontakten mellem de aktive stoffer og skadedyrsangrebet. Når dette produkt anvendes sammen med et vækstregulerende middel, kan doseringen af det vækstregulerende middel halveres, hvilket resulterer i væsentlige omkostningsbesparelser. Se skemaet omkostningsbesparelser under produktinformation Elasto G5. Additivet er ikke skadeligt og ikke irriterende, og anvendes på mange prydplanter uden at efterlade synlige rester.

ASSIST M36 (emulgerbar esterificeret rapsolie) øger effekten af insekticider, fungicider og herbicider. I dyrkningen af prydplanter og drivhusgrønsager hjælper dette additiv med at forebygge eller få kontrol over et skadedyrsangreb. ASSIST M36 er en emulgerbar esterificeret rapsolie og et miljøvenligt produkt. Produktet efterlader ingen synlige rester på planten. Ved bedre og hurtigere at kunne få kontrol over skadedyrsangrebet kan producenten nøjes med at anvende den på etiketten anførte dosering af det aktive stof i stedet for en dobbeltdosis, hvilket ofte er tilfældet. ASSIST M36 forbedrer fugtningen af blade som er vanskelige at fugte og kan øge plantens optagelse af de aktive stoffer.

ASSIST M36 eller Elasto G5?

Følgende tip kan forenkle valget: Begge tilsætningsstoffer sikrer bedre dækning af afgrøden og bedre absorption af det aktive stof i bladene. ASSIST M36 lægger vægt på et (væsentligt) højere indtag af aktive stoffer, der er dårligt opløselige i vand. Elasto G5 lægger vægt på en (væsentligt) bedre dækning af bladet med sprøjtevæske og absorption af stoffer der opløses rimeligt godt i vand. Du kan således vælge på baggrund af afgrøden. Stofferne, der er testet med disse hjælpestoffer, står anført på etiketterne samt der kan informeres om produktvalg ved at kontakt Horticoop Scandinavia. Vi anbefaler, at du foretager en testsprøjtning før du anvender et hjælpestof for første gang, eller på en anden afgrøde. Har du brug for rådgivning eller hjælp? Mail til h.deruiter@surfaplus.com.

 

ATPLUS UCL 1007

Dyrker du krysantemum? Så kan du kombinere vores produkt ATPLUS UCL 1007 med daminozid og halvere brugen af inhibitoren. Dette kan resultere i en betydelig besparelse i omkostningerne ved vækstregulering.

 

Afgrøder og anvendelser

På vores produktinformationssider for Elasto G5 og ASSIST M36 kan du læse mere om anvendelserne på forskellige afgrøder. Her kan du også konsultere tabeller online med alle afprøvede anvendelser: Elasto G5 - gartneri og ASSIST M36 - gartneri og frugtdyrkning.

 

 

 

Nye forskningsresultater

Hvert år forsker SURfaPLUS i anvendelsen af hjælpestoffer til konventionelle og biologiske plantebeskyttelsesmidler (vækstregulatorer, herbicider, insekticider og fungicider).

Blandt de nyeste forskningsresultater er følgende:

  • ASSIST M36 forbedrer bekæmpelsesresultatet af insekticidet Mainspring imod grønne ferskenbladlus i potterose. Tafari’s effekt mod disse lus kan forbedres med Elasto G5.
  • Hjælpestofferne ASSIST M36 og Elasto G5 kan forbedre effektiviteten af produktet Mainspring mod minerflue i gerbera.
  • ASSIST M36 kan øge virkningen af Teppeki mod hvide fluer i gerbera i potte.
  • Elasto G5 og ASSIST M36 forbedrer dækningen af eustomablade med sprøjtevæske.
  • Tilsætning af hjælpestoffet ASSIST M36 resulterer i maksimal virkning af produktet Batavia imod ferskenlus i krysantemum.
  • Hjælpestoffer forbedrer effektiviteten af diverse midler mod tomatmøl.
  • ASSIST M36 kan forbedre effekten af Plenum mod hvide fluer i agurk.

Produktinformation

Ønsker du information om vores produkter? Klik på et af de nedenstående fotos.

 

Elasto G5

ASSIST M36

 


Forhandlere

Du kan bestille vores produkter ASSIST M36 og Elasto G5 via Horticoop Scandinavia’s hjemmeside. For yderligere information bedes du henvende dig til Hans de Ruiter fra SURfaPLUS.

 


Tilmelding og afmelding

SURfaPLUS Tips & Tricks Danmark er et gratis nyhedsbrev om korrekt anvendelse af additiver i landbrug og havebrug. Nyhedsbrevet udkommer 1 eller 2 gange årligt. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet via tilmeldingssiden på vores hjemmeside. Sæt kryds i det øverste felt SURfaPLUS Tips & Tricks. Ønsker du ikke længere at modtage e-mails fra os? Klik på “afmelding fra dette nyhedsbrev” nederst i denne e-mail.


www.surfaplus.com

contact   |   disclaimer   |   privacy

Afmelden

 

Terug naar het overzicht