Klik hier voor de webversie
SURfaPLUS Chrysantentips         
Mei 2019                          Effectiever groei remmen en luizen bestrijden

Nieuwe proeven in chrysanten

SURfaPLUS Chrysantentips is een gratis nieuwsbrief over slim gebruik van hulpstoffen in de chrysantenteelt. In deze uitgave belichten we onze nieuwste proeven naar het effect van onze hulpstoffen in chrysanten. Recente proefresultaten laten zien dat met de hulpstof Atplus UCL 1007 een betere remming van chrysanten met daminozide én een lager watervolume mogelijk is. Maakt u gebruik van het middel Batavia tegen luizen? Lees hoe de hulpstof ASSIST M36 de werkzaamheid van dit middel kan verbeteren.

Daminozide werkt het beste bij toevoeging van Atplus en halvering van het watervolume
Atplus wordt in de teelt van chrysanten vaak gebruikt om de werkzaamheid van daminozide te verbeteren. SURfaPLUS heeft dit voorjaar samen met de Demokwekerij (Naaldwijk) onderzocht of combinatie van Atplus en halvering van het watervolume (500 ipv 1000 L/ha) de werkzaamheid van daminozide verhoogt. In overeenstemming met eerdere resultaten werd de meerwaarde van Atplus bevestigd: toevoeging van Atplus aan een halve dosering liet een nog betere remming zien dan de volle dosering daminozide. Volledig nieuw en opvallend was het resultaat met een kleiner watervolume. Verlaging van het watervolume van 1000 naar 500 L/ha bleek het positieve effect van Atplus te versterken.
Bekijk proefresultaat



ASSIST M36 verbetert werkzaamheid Batavia tegen luis
We onderzochten of de hulpstof ASSIST M36 (veresterde raapzaadolie) de werkzaamheid van Batavia tegen luizen kan verbeteren. Een test met vier herhalingen liet zien dat toevoeging van de hulpstof ASSIST M36 resulteert in een maximale werkzaamheid van Batavia tegen perzikluizen in chrysant. Gezien de grote werkzaamheid en om risico op schade te voorkomen kan een tweede behandeling kort na de eerste bespuiting achterwege worden gelaten. Of pas worden ondernomen na een veel langere periode dan het in deze test gehanteerde interval van zeven dagen. Raadpleeg uw teeltadviseur voor die chrysant cultivars waarbij toepassing van Batavia een risico op gewasschade geeft.
Bekijk proefresultaat




Hulpstof selector: online keuzehulp
Selecteer met ons online filter eenvoudig de juiste hulpstof. Filter op gewas, ziekte of plaag, middel en/of hulpstof. Bij het aanklikken van een filter ziet u direct het resultaat en kunt u andere openstaande filters aanklikken om nog meer te filteren. Het zoekresultaat bestaat uit pagina's met een korte uitleg en een link naar het oorspronkelijke proefresultaat (pdf).
Naar het online filter



FAQ's
Vragen over hulpstoffen en de toepassing daarvan? Ga naar onze pagina Frequently Asked Questions! Hier vindt u een uitgebreide lijst met de meestgestelde vragen die telers ons de afgelopen jaren stelden.

Voorbeelden van vragen:
Hoe werken hulpstoffen?
Wat zijn de voordelen van hulpstoffen?
Ik zie door de bomen het bos niet meer; er zijn meerdere hulpstoffen en welke is voor mijn situatie de het beste?

Bekijk hier alle vragen en antwoorden

schaduw

Over ASSIST M36

ASSIST M36 is een emulgeerbare veresterde raapzaadolie. Het product is ontwikkeld en getest door SURfaPLUS. Het is qua werkzaamheid vergelijkbaar met voorheen Hasten, maar heeft geen gevarensymbool op het etiket.
Lees meer
schaduw

Over SURfaPLUS

SURfaPLUS is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hulpstoffen voor gewasbescherming. Ons bedrijf verricht continu onderzoek naar uitbreiding van toepassingen van hulpstoffen voor conventionele en biologische gewasbeschermingsmiddelen (groeiregulatoren, herbiciden, insecticiden en fungiciden).
Lees meer
schaduw

Verkrijgbaarheid hulpstoffen

Onze producten zijn zowel te bestellen via onze webwinkel als via onze distributeurs.
schaduw

Productinformatie

Wilt u informatie over onze producten? Klik dan op een van de onderstaande foto's.



Atplus UCL 1007


Elasto G5


ASSIST M36

 
Drop Keeper

schaduw

www.surfaplus.com

contact | disclaimer | privacy

schaduw

Terug naar het overzicht