Klik hier voor de webversie

SURfaPLUS Gerberatips

Mei 2019

 

Proeven in gerbera

SURfaPLUS Tips & Tricks is een gratis nieuwsbrief over slim gebruik van hulpstoffen in de gewasbescherming. Deze nieuwsbrief met tips wordt gestuurd naar veel telers en specialisten in o.a de sierteelt onder glas.

In aanvulling daarop sturen wij sinds kort nieuwsbrieven per gewas. Mocht u deze niet willen ontvangen, dan kunt u zich onderaan afmelden. Proeven in gerbera’s in 2018 laten zien dat toevoeging van Hasten (eind 2018 vervangen door ASSIST M36) de werkzaamheid van verschillende insecticiden kan verbeteren. Lees in deze nieuwsbrief hoe u plagen als witte vlieg en tabakswittevlieg sneller en effectiever kunt bestrijden. Heeft u vragen over het gebruik van hulpstoffen in de sierteelt, bel (0317 451235) of mail ons gerust.


Over ASSIST M36

ASSIST M36 is een emulgeerbare gemethyleerde raapzaadolie. Het product is ontwikkeld en getest door SURfaPLUS. Het is qua werkzaamheid gelijk aan voorheen Hasten, maar het heeft geen gevarensymbool op het etiket.

Met ASSIST M36 betere werkzaamheid van Teppeki en Gazelle tegen witte vlieg

Onze hulpstof ASSIST M36 kan de werkzaamheid van Teppeki tegen witte vliegen in potgerbera verhogen. Daarnaast versterkt deze hulpstof de duurwerking van Gazelle. Dit blijkt uit onderzoek dat de Demokwekerij (Naaldwijk) eind vorig jaar voor ons uitvoerde. Aan het einde van de test was er een duidelijk effect van de hulpstof bij een hoge populatiedruk van witte vlieg te zien.

ASSIST M36 verbetert effectiviteit van Gazelle en Actara tegen tabakswittevlieg

Botany B.V. onderzocht voor ons of de hulpstof Hasten (ASSIST M36) de werkzaamheid van Gazelle en Actara tegen tabakswittevlieg in gerbera kan versterken. Monitoring van de poppen van tabakswittevlieg gaf een aanwijzing dat de hulpstof vooral de duurwerking van beide middelen verbetert.


Proefresultaten toepassingen hulpstoffen

Op onze website publiceren wij regelmatig nieuwe proefresultaten. Bekijk hier alle toepassingen met ASSIST M36 en onze andere hulpstoffen Elasto G5 en Atplus UCL 1007.


Hulpstof selector: online keuzehulp

Selecteer met ons online filter eenvoudig de juiste hulpstof. Filter op gewas, ziekte of plaag, middel en/of hulpstof. Bij het aanklikken van een filter ziet u direct het resultaat en kunt u andere openstaande filters aanklikken om nog meer te filteren. Het zoekresultaat bestaat uit pagina's met een korte uitleg en een link naar het oorspronkelijke proefresultaat (pdf).


FAQ’s

Vragen over hulpstoffen en de toepassing daarvan? Ga naar onze pagina Frequently Asked Questions! Hier vindt u een uitgebreide lijst met vragen die telers ons de afgelopen jaren stelden.

Voorbeelden van vragen:

 


Verkrijgbaarheid hulpstoffen

Onze producten zijn zowel te bestellen via onze webwinkel als via onze distributeurs.

 


Productinformatie

Wilt u informatie over onze producten? Klik dan op een van onderstaande foto's.

Atplus UCL 1007

Elasto G5

ASSIST M36

Drop Keeper


Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van onze hulpstoffen en volg ons via LinkedIn of Twitter.


www.surfaplus.com

contact   |   disclaimer   |   privacy


Afmelden

 

Terug naar het overzicht