Klik hier voor de webversie

SURfaPLUS - Tips voor hulpstoffen in komkommers

Juli 2019

 

Hulpstoffen voor betere bestrijding van ziekten en plagen in komkommer

SURfaPLUS Tips & Tricks is een gratis nieuwsbrief over slim gebruik van hulpstoffen in de gewasbescherming. Deze nieuwsbrief met tips wordt ongeveer twee keer per jaar gestuurd naar telers en specialisten in o.a de groenteteelt en sierteelt onder glas. In aanvulling daarop sturen wij incidenteel nieuwsbrieven per gewas. Proeven in de afgelopen jaren in komkommers laten zien dat toevoeging van hulpstoffen de werkzaamheid van verschillende middelen in komkommers kan verbeteren. In deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe u bijvoorbeeld witte vlieg, spintmijt en echte meeldauw sneller en effectiever kunt bestrijden. Heeft u vragen over het gebruik van hulpstoffen, bel (0317 451235) of mail ons gerust.


ASSIST M36 kan werkzaamheid van Plenum tegen witte vlieg in komkommer verbeteren

Botany BV voerde een kasproef voor ons uit met als doel te onderzoeken of de hulpstof Hasten (voorloper van huidige ASSIST M36) de werkzaamheid van Plenum (pymetrozine) tegen witte vlieg in komkommer kan verbeteren. De proef gaf een aanwijzing dat toevoeging van Hasten aan Plenum 50 WG resulteert in een verlaging van de populatie poppen en adulten van de witte vlieg op komkommer. Hasten zelf bleek geen effect te hebben op de populatie witte vliegen.

 

Over ASSIST M36

ASSIST M36 is een emulgeerbare veresterde raapzaadolie. Het product is ontwikkeld en getest door SURfaPLUS. ASSIST M36 is qua werkzaamheid gelijk aan voorheen Hasten, maar heeft geen gevarensymbool op het etiket.

 

Minder spintschade aan komkommerblad door toevoeging van Elasto G5

Het toevoegen van Elasto G5 aan Floramite (bifenazaat) heeft een positief effect op de bestrijding van spintmijt. Een halve dosering Floramite in combinatie met Elasto G5 is minstens zo effectief als een volle adviesdosering Floramite, zo is uit een kasproef van Botany gebleken. De toevoeging van Elasto G5 aan de adviesdosering Floramite geeft een significant betere bestrijding van de plaag ten opzichte van de diezelfde behandeling zonder hulpstof en resulteerde na meerdere toepassingen in een significant lagere spintmijtaantasting. Toevoeging van Elasto G5 aan de volle dosering Floramite gaf nog minder schade aan het gewas als gevolg van spintmijt dan toevoeging van de hulpstof aan de halve dosering Floramite.

 

Elasto G5 verbetert werkzaamheid Serenade tegen echte meeldauw in komkommer

De hulpstof Elasto G5 kan de werkzaamheid van Serenade tegen echte meeldauw in komkommer verbeteren. Dit blijkt uit proeven die Proeftuin Zwaagdijk voor ons heeft uitgevoerd. Toevoeging van Elasto G5 resulteerde in een significante verbetering van de bestrijding. De behandelingen hadden geen nadelige gevolgen voor het gewas en er waren geen zichtbare residuen.

 


Hulpstof selector: online keuzehulp

Selecteer met ons online filter eenvoudig de juiste hulpstof. Filter op gewas, ziekte of plaag, middel en/of hulpstof. Bij het aanklikken van een filter ziet u direct het resultaat en kunt u andere openstaande filters aanklikken om nog meer te filteren. Het zoekresultaat bestaat uit pagina's met een korte uitleg en een link naar het oorspronkelijke proefresultaat (pdf).

 


Over SURfaPLUS

SURfaPLUS is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hulpstoffen voor gewasbescherming. Ons bedrijf verricht continu onderzoek naar uitbreiding van toepassingen van hulpstoffen voor conventionele en biologische gewasbeschermingsmiddelen (groeiregulatoren, herbiciden, insecticiden en fungiciden). Ook onderzoeken we de toepassing van hulpstoffen bij bladmeststoffen.


Verkrijgbaarheid hulpstoffen

Onze producten zijn zowel te bestellen via onze webwinkel als via onze distributeurs.

 


Productinformatie

Wilt u informatie over onze producten? Klik dan op een van onderstaande foto's.

Atplus UCL 1007

Elasto G5

ASSIST M36

Drop Keeper


Volg ons op social media

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen van onze hulpstoffen en volg ons via LinkedIn of Twitter.


www.surfaplus.com

contact   |   disclaimer   |   privacy

Afmelden

 

Terug naar het overzicht