Klik hier voor de webversie

Potplanten- en perkplantentips

Juni 2019

 

Proeven in pot- en perkplanten

SURfaPLUS Tips & Tricks is een gratis nieuwsbrief over slim gebruik van hulpstoffen in de gewasbescherming. Deze nieuwsbrief met tips versturen we naar veel telers en specialisten in o.a de sierteelt onder glas. In aanvulling daarop sturen wij nieuwsbrieven per gewas. Proeven in pot- en perkplanten in de afgelopen jaren laten zien dat toevoeging van hulpstoffen de werkzaamheid van verschillende gewasbeschermingsmiddelen kan verbeteren. Lees in deze nieuwsbrief hoe u bijvoorbeeld luis effectiever kunt bestrijden of kunt volstaan met minder remmiddel. Heeft u vragen over het gebruik van hulpstoffen in de sierteelt, bel (0317 451235) of mail ons gerust.


Met ASSIST M36 betere werkzaamheid van Teppeki tegen katoenluizen in Viburnum

Het middel Teppeki (flonicamid) wordt in diverse gewassen toegepast voor luisbestrijding. In 2018 hebben we onderzocht of de hulpstof Hasten (nu ASSIST) de werkzaamheid van Teppeki in Viburnum kan verbeteren. Tijdens de test bleef de luisdruk op de onbehandelde planten hoog. Op elk beoordelingstijdstip bleek Hasten de werkzaamheid van Teppeki met ruwweg een factor 2 of meer te verhogen.

 

Over ASSIST M36

ASSIST M36 is een emulgeerbare veresterde raapzaadolie. Het product is ontwikkeld en getest door SURfaPLUS. ASSIST M36 is qua werkzaamheid gelijk aan voorheen Hasten, maar heeft geen gevarensymbool op het etiket.

 

Elasto G5 verhoogt opname van daminozide in kalanchoë

Veel telers van siergewassen gebruiken Elasto G5 om de werkzaamheid van daminozide te verbeteren. Samen met Botany B.V. en Groen Agro Control hebben we onderzocht hoevéél meer daminozide in kalanchoë komt bij toevoeging van Elasto G5. Wanneer deze hulpstof wordt toegevoegd aan de spuitvloeistof blijkt dat er 2,5 keer meer daminozide wordt opgenomen in de kalanchoëplanten. Dit resultaat bevestigt de ervaring in de praktijk dat bij gebruik van Elasto G5 de dosering van daminozide met zeker een factor twee kan worden verlaagd. Mogelijke verklaringen voor het positieve effect van Elasto G5 zijn een betere bevochtiging van het blad (meer vloeistof per cm2 blad) en een hogere opname via het bladoppervlak.

 


Proefresultaten toepassingen hulpstoffen

Wij doen continu onderzoek naar de werkzaamheid van onze hulpstoffen in diverse gewassen. Op onze website publiceren wij regelmatig nieuwe proefresultaten.

Voorbeelden van eerdere proeven:

 


Hulpstof selector: online keuzehulp

Selecteer met ons online filter eenvoudig de juiste hulpstof. Filter op gewas, ziekte of plaag, middel en/of hulpstof. Bij het aanklikken van een filter ziet u direct het resultaat en kunt u andere openstaande filters aanklikken om nog meer te filteren. Het zoekresultaat bestaat uit pagina's met een korte uitleg en een link naar het oorspronkelijke proefresultaat (pdf).

 


Over SURfaPLUS

SURfaPLUS is gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hulpstoffen voor gewasbescherming. Ons bedrijf verricht continu onderzoek naar uitbreiding van toepassingen van hulpstoffen voor conventionele en biologische gewasbeschermingsmiddelen (groeiregulatoren, herbiciden, insecticiden en fungiciden). SURfaPLUS onderzoekt tevens de toepassing van hulpstoffen bij bladmeststoffen.


FAQ's

Vragen over hulpstoffen en de toepassing daarvan? Ga naar onze pagina Frequently Asked Questions! Hier vindt u een uitgebreide lijst met vragen die telers ons de afgelopen jaren stelden.

Voorbeelden van vragen:

  • Hoe werken hulpstoffen?
  • Wat zijn de voordelen van hulpstoffen?
  • Welke hulpstof is voor mijn situatie de beste?

 


Verkrijgbaarheid hulpstoffen

Onze producten zijn zowel te bestellen via onze webwinkel als via onze distributeurs

 


Productinformatie

Wilt u informatie over onze producten? Klik dan op een van onderstaande foto's.

Atplus UCL 1007

Elasto G5

ASSIST M36

Drop Keeper

www.surfaplus.com

contact   |   disclaimer   |   privacy

Afmelden

 

Terug naar het overzicht